Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 2216

Dodano:

Odsłon: 1727

czyli błyskawiczne danie dla leniwych

Składniki

  • Makaron - 200 g
  • Łosoś wędzony - 200 g
  • Szpinak - 200 g
  • Śmietana 30% - 200 ml
  • Olej - 2-3 łyżki
  • Czosnek - 3-4 ząbki
  • Cebula - 1 szt.
  • Cytryna - połówka
  • Sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z łososiem i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.

  2. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.

  3. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.

  4. Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.

  5. Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń