Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli błyskawiczne danie dla leniwych
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2619
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2619
Składniki
Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.
Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.
Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)