Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli błyskawiczne danie dla leniwych
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.
Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.
Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)