Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli błyskawiczne danie dla leniwych
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2216
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2216
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Składniki
Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.
Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.
Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)