Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli błyskawiczne danie dla leniwych
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67878
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1938
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67878
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1938
Składniki
Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.
Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.
Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)