Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli błyskawiczne danie dla leniwych
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1149
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 124
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 441
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1149
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 124
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 441
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Makaron (ja użyłem pełnoziarnistego penne, ale możesz wybrać taki, jaki lubisz) gotujemy w osolonej wodzie, tak długo aż będzie al dente.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i szpinak, dusimy kilka minut, aż szpinak zwiotczeje z zmniejszy swoją objętość.
Dolewamy śmietankę, a jak się zagotuje dodajemy pokrojonego w kostkę łososia. Dusimy dwie minuty.
Teraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz makaron. Dobrze mieszamy i podajemy. Smacznego ;-)