Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga zbyt wiele czasu na wykonanie. Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Składniki
Makaron przygotować według instrukcji podanych na opakowaniu. Na patelni lub w woku rozgrzać olej. Dodać posiekaną cebulę i chwilę podsmażać. Wrzucić mięso i smażyć, aż zmieni kolor. Na patelnię wlać bulion, pomidory z puszki wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy, całość wymieszać, zagotować i doprawić do smaku. Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Na talerz nałożyć porcję makaronu, a następnie sosu. Można również makaron przełożyć do gotowego sosu i wymieszać na patelni.