Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga zbyt wiele czasu na wykonanie. Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3856
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3856
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Makaron przygotować według instrukcji podanych na opakowaniu. Na patelni lub w woku rozgrzać olej. Dodać posiekaną cebulę i chwilę podsmażać. Wrzucić mięso i smażyć, aż zmieni kolor. Na patelnię wlać bulion, pomidory z puszki wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy, całość wymieszać, zagotować i doprawić do smaku. Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Na talerz nałożyć porcję makaronu, a następnie sosu. Można również makaron przełożyć do gotowego sosu i wymieszać na patelni.