Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową to smaczne i sycące danie dla amatorów nowych doznań smakowych a szczególnie dla wielbicieli fasolki szparagowej. Taka potrawa będzie znakomitą propozycją na pożywny i smaczny obiad dla całej rodziny.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3850
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3850
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół. W dużym garnku z niewielką ilością rozgrzanego oleju delikatnie szklimy posiekaną cebulę, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mięso mielone i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa i cebuli dodajemy fasolkę szparagową, całość zalewamy wodą w ilości około 400 ml, wszystko mieszamy i dusimy do miękkości mięsa i fasolki. Następnie dodajemy pomidory z puszki, imbir, słodką paprykę, całość doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu i mieszamy, wszystko gotujemy jeszcze około 5 minut. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem.