Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest pyszny i aromatyczny, i wierzcie, nikt nie powstrzyma się od wzięcia dokładki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12743
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12743
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Składniki
Czosnek oraz cebulę drobno pokroić, marchew obrać i zetrzeć na tarce, warzywa lekko podsmażyć ma oliwie. Dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, podsmażyć. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać pomidory z puszki. Wymieszać. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami (ja dodaję dużo suszonej bazylii). Całość wymierzać i chwilę pogotować. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu - dodając trochę oliwy do wody, by makaron się nie sklejał. Odcedzić, polać sosem, posypać zieleniną. Podać.