Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z natką pietruszki

Makaron z natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 5501

Dodano:

Odsłon: 1988

Szybki obiadek:)

Składniki

  • Makaron (u mnie spaghetti)400-500 g
  • Natka pietruszki,duży pęczek
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Olej (u mnie rzepakowy) ok 4-5 łyżek
  • Sól lub wegeta do smaku
  • Płatki chili (opcjonalnie) do smaku
  • Ser do posypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.

    Natkę płuczemy,osuszamy i drobno siekamy.

    Na patelnię wlewamy olej,wyciskamy czosnek i podsmażamy parę sekund.Dodajemy natkę i jeszcze parę chwil podsmażamy.Doprawiamy solą lub wegetą oraz jak ktoś lubi ostre dania dodajemy chili.

    Odcedzony makaron dokładnie mieszamy z zawartością patelni,wykładamy na talerz i posypujemy serem.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń