Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nduja to miękka włoska kiełbasa wędzona i dojrzewająca. Produkowana jest z tłustych części wieprzowiny i dużej ilości peperoncino.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Z kiełbasy usunąć flak, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut.
Do zeszklonej cebuli dodać nduję, smażyć przez 2-3 minuty. Następnie dodać pomidory i gotować przez 10-15 minut, aby sos zgęstniał i trochę się zredukował. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Wszystko dobrze wymieszać.
Makaron podawać posypany parmezanem.