Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nduja to miękka włoska kiełbasa wędzona i dojrzewająca. Produkowana jest z tłustych części wieprzowiny i dużej ilości peperoncino.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32789
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32789
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Z kiełbasy usunąć flak, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut.
Do zeszklonej cebuli dodać nduję, smażyć przez 2-3 minuty. Następnie dodać pomidory i gotować przez 10-15 minut, aby sos zgęstniał i trochę się zredukował. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Wszystko dobrze wymieszać.
Makaron podawać posypany parmezanem.