Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przypuszczałam, że czosnek z orzechami może być tak trafnym połączeniem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Orzechy włoskie zalewamy wrzątkiem (aby łatwiej się obierały). Po kilku minutach odsączamy je i obieramy ze skórki, aby nie były gorzkie.
Miąższ z chleba (bez skórki) zalewamy bulionem warzywnym. Mieszamy, aby cały miąższ był namoczony.
Do malaksera wsypujemy orzechy i dokładamy namoczony miąższ chlebowy. Wlewamy oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Obieramy czosnek i również wrzucamy go do malaksera. Wszystko rozdrabniamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos jest zbyt gęsty, można rozcieńczyć go niewielką ilością wody z gotującego się makaronu.
Makaron dokładnie odsączamy, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem orzechowym.