Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne połączenie kolorowych świderków z aromatycznym i wyrazistym pesto bazyliowo - migdałowym. W daniu dominuje nuta prażonych migdałów, przeplatająca się z wyraźnym aromatem bazylii i czosnku oraz ostrą nutką włoskiego parmezanu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Prażone migdały miksujemy w rozdrabniaczu lub dokładnie rozbijamy w moździerzu.
Do naczynia dodajemy czosnek, listki bazyliowe (z dwóch drzewek) i odrobinę oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia, ale nie dopuszczenia do konsystencji jednolitej papki.
Do rozdrobnionej bazylii i czosnku dodajemy starty parmezan, rozdrobnione migdały i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Całość doprawiamy solą, białym pieprzem i dość sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy, dodajemy do niego wcześniej przygotowane pesto i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu od razu nakładamy na talerze i podajemy. Makaron możemy dodatkowo posypać startym parmezanem. Życzę smacznego! :)