Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pomysł na lekki obiad dla całej rodziny. Do zrobienia tego dania możesz sięgnąć po ulubiony rodzaj makaronu, świetnie się sprawdzi również pełnoziarnisty. Pesto znakomicie będzie smakować także podane na kanapkach w postaci smarowidła, wówczas nie dodawaj do niego wody spod gotowania makaronu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 173
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 173
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Bazylię umyj, osusz i poodrywaj liście z gałązek.
Na rozgrzaną patelnię wsyp orzechy i podprażaj przez chwilę, następnie przesyp do miski i odstaw do przestudzenia.
Makaron wrzuć na osoloną wrzącą wodę, gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, odcedź, pozostaw ¾ szklanki wody spod gotowania.
W blenderze zmiksuj ze sobą pistacje, liście bazylii, czosnek, starty parmezan i oliwę. Następnie przełóż do dużej miski, wlej wodę spod gotowania makaronu i całość wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Do gotowego pesto przełóż makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
Danie podawaj od razu po przyrządzeniu.