Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,szybkie ,aromatyczne danie. Lekko anyżowy smak w połączeniu z natką i tartym parmezanem. Jak widać nie trzeba szaleć ze składnikami by "wyczarować" coś smacznego. Warto stawiać na minimalizm w kuchni. Polecamy szczególnie makaronożercom ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy ,zostawiając 50 ml wody z gotowania makaronu. Koper włoski kroimy w piórka ,podsmażamy na oliwie ,miksujemy razem z oliwą ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pastą imbirową. Szalotkę kroimy w kostkę ,razem z posiekaną natką dodajemy do pesto. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto dodajemy do makaronu z wodą pozostałą z jego gotowania ,podgrzewamy kilka minut. Podajemy jeszcze ciepłe ze świeżo tartym parmezanem.