Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pesto z roszponki i szpinaku

Makaron z pesto z roszponki i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 7262

Dodano:

Odsłon: 447

Szybkie, smaczne danie. Można dodać jakieś kotlety, ale i samo smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 200 g makaronu mini kokardki
  • 1 garść roszponki
  • 1 garść szpinaku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 1-2 ząbki czosku
  • 6-7 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, łyżeczka suszonych pomidorów
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z pesto z roszponki i szpinaku

Przygotowanie

  1. Roszponkę i szpinak umyć. Wrzucić do blendera. Dodać pozostałe składniki. Zmiksować. Makaron kokardki ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i jeszcze ciepły połączyć z pesto. Od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 kwietnia Dzieki za smaczny przepis, szukam takich lekkich i pysznych potraw! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń