Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedawna rukolę jadałam tylko w sałatkach. Okazuje się, że pasuje również do makaronów na ciepło. :-) W tym wydaniu szczególnie mi smakuje, dziś prezentuję więc makaron z rukolą i suszonymi pomidorami. U mnie z kurczakiem, ale równie dobrze można podać go bez mięsa.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17853
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17853
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę drobno siekamy. Suszone pomidory kroimy w cienkie paski. Podsmażamy na rozgrzanej patelni bez użycia oleju - wystarczy oliwa z pomidorów. Dodajemy pokrojony w kostkę filet, po zarumienieniu dodajemy pokrojone w półplastry pieczarki. Smażymy do wyparowania płynów.
Dodajemy śmietankę, rukolę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy chwilę aż zgęstnieje. Mieszamy z makaronem, posypujemy startym serem.