Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze tylko słyszałam o tym daniu i do podstawowego przepisu dodałam warstwę szpinaku i tak z dodatku do obiadu zrobiła się przepyszna zapiekanka.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Makaron ugotowałam. Zrobiłam sos serowy: W rondelku rozpuściłam masło, dodałam mąkę , wymieszałam i cienkim strumieniem wlałam mleko.
Dodałam różne sery i je rozpuściłam. Sos zgęstnieje i można dolać mleka Doprawiłam solą, pieprzem i gałką.
Sos wymieszałam z makaronem i to jest podstawowy przepis.
W rondelku podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekany szpinak, podlałam wodą i uparowałam szpinak pod przykryciem. Doprawiłam pieprzem i gałką. Warstwą posypałam pokruszoną fetą. Na to dałam cienką warstwę makaronu.
Na koniec posypałam zapiekankę parmezanem. Zapiekałam 45 minut w 175 stopniach.
Smacznego :)