Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze tylko słyszałam o tym daniu i do podstawowego przepisu dodałam warstwę szpinaku i tak z dodatku do obiadu zrobiła się przepyszna zapiekanka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Makaron ugotowałam. Zrobiłam sos serowy: W rondelku rozpuściłam masło, dodałam mąkę , wymieszałam i cienkim strumieniem wlałam mleko.
Dodałam różne sery i je rozpuściłam. Sos zgęstnieje i można dolać mleka Doprawiłam solą, pieprzem i gałką.
Sos wymieszałam z makaronem i to jest podstawowy przepis.
W rondelku podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekany szpinak, podlałam wodą i uparowałam szpinak pod przykryciem. Doprawiłam pieprzem i gałką. Warstwą posypałam pokruszoną fetą. Na to dałam cienką warstwę makaronu.
Na koniec posypałam zapiekankę parmezanem. Zapiekałam 45 minut w 175 stopniach.
Smacznego :)