Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z cyklu "tanie gotowanie", kiedy pustka w lodówce i portfelu. Proste danie obiadowe lub kolacyjne: makaron podany z duszoną cebulą z pieczarkami i żółtym serem.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną cebulę, lekko solimy i smażymy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Podsmażamy razem z cebulą do czasu aż warzywa będą miękkie. Pilnując żeby danie się nie przypaliło podlewamy małymi porcjami bulionu. Pod koniec duszenia warzyw dodajemy keczup i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Mieszamy. Dodajemy makaron, ponownie mieszamy, dodajemy starty żółty ser i mieszając podgrzewamy do czasu aż ser się roztopi. Danie serwujemy od razu po przygotowaniu.