Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynie mnożą się na stoiskach sklepowych dlatego warto zrobić sobie zapas (dynię można przechowywać do kilku tygodni) i przygotować pyszne dyniowe danie. Dynia jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo zdrowa. Jest niskokaloryczna, bogata w witaminy A, C, PP, witaminy z grupy B, zawiera dużo potasu, fosforu, wapnia, żelaza i magnezu. Działa odkwaszająco na organizm, ma niski indeks glikemiczny. Po ugotowaniu nie traci swoich właściwości.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce masła klarowanego. Dodajemy dynię i dusimy razem kilka minut. Wlewamy bulion, dodajemy 1/4 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy starty imbir, doprawiamy do smaku kurkumą, curry i pieprzem, dodajemy serki topione i podgrzewamy, aż się rozpuszczą. Sos miksujemy na gładką masę. Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż się zrumieni. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i gorący mieszamy z pomidorami. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem, obsypujemy ziarnami słonecznika. Dekorujemy zieleniną i płatkami parmezanu.