Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie danie. Dla wielbicieli sera gorgonzola i makaronu i nie tylko.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Składniki
Sos : szafran rozpuściłem w gorącym mleku, wlałem do rondla z drobno pokrojonym serem, szałwią, śmietanką i zielonym pieprzem. Podgrzewałem, stale mieszałem, do całkowitego roztopienia sera. Dodałem brandy, przyprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem al dente w osolonej wodzie, odcedziłem i wymieszałem. Polałem gorącym sosem gorgonzola.