Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie danie. Dla wielbicieli sera gorgonzola i makaronu i nie tylko.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 815
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 51
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2047
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 815
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 51
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2047
Składniki
Sos : szafran rozpuściłem w gorącym mleku, wlałem do rondla z drobno pokrojonym serem, szałwią, śmietanką i zielonym pieprzem. Podgrzewałem, stale mieszałem, do całkowitego roztopienia sera. Dodałem brandy, przyprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem al dente w osolonej wodzie, odcedziłem i wymieszałem. Polałem gorącym sosem gorgonzola.