Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w kuchni króluje ostatnio rozmaryn. Idąc tym tropem, zaserwowałam dzisiaj makaron z sosem pomidorowym, wzbogaconym właśnie świeżym rozmarynem. Polecam Wam serdecznie. Przepis prosty, a danie bardzo smaczne.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 392
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 392
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na duże kawałki. Na oliwie podsmażyć cebulę (pokrojona w piórka) i czosnek (plasterki). Następnie dodać rozdrobnione pomidory i papryczkę chili (w kawałku, aby później można ją łatwo wyjąć). Całość dusić około 20 minut, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz \"igiełkami\" rozmarynu. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, czyli generalnie wrzucamy na wrzątek (wcześniej osolony), gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą... podajemy polany sosem.
Smacznego.