Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w kuchni króluje ostatnio rozmaryn. Idąc tym tropem, zaserwowałam dzisiaj makaron z sosem pomidorowym, wzbogaconym właśnie świeżym rozmarynem. Polecam Wam serdecznie. Przepis prosty, a danie bardzo smaczne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85211
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2510
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3952
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7084
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85211
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2510
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3952
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7084
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na duże kawałki. Na oliwie podsmażyć cebulę (pokrojona w piórka) i czosnek (plasterki). Następnie dodać rozdrobnione pomidory i papryczkę chili (w kawałku, aby później można ją łatwo wyjąć). Całość dusić około 20 minut, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz \"igiełkami\" rozmarynu. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, czyli generalnie wrzucamy na wrzątek (wcześniej osolony), gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą... podajemy polany sosem.
Smacznego.