Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza odmiana spaghetti bolognese
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4347
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7303
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4347
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7303
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85606
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest zbyt kwaśny dodajemy szczyptę cukru, ale nie jest to konieczne. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię. Na talerz kładziemy makaron, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.