Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza odmiana spaghetti bolognese
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 903
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1837
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 903
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1837
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest zbyt kwaśny dodajemy szczyptę cukru, ale nie jest to konieczne. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię. Na talerz kładziemy makaron, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.