Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza odmiana spaghetti bolognese
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358714
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 666
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358714
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 666
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest zbyt kwaśny dodajemy szczyptę cukru, ale nie jest to konieczne. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię. Na talerz kładziemy makaron, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.