Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne danie na obiad lub kolację. Jest lekko pikantne, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Składniki
Cebulę i chili drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Czosnek przepuścić przez praskę i dorzucić do zeszklonych warzyw. Dodać szklankę wody i koncentrat pomidorowy. Zagotować. Dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Następnie przepłukać go zimną wodą. Część makaronu rozłożyć na półmisku. Polać sosem. Porozkładać połowę oliwek i pokrojonej w kostkę fety. Posypać oregano. Wyłożyć resztę makaronu. Znów polać sosem i dodać oliwki oraz fetę. Jeszcze raz posypać oregano.