Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zawsze świetnie się sprawdza gdy chcemy przygotować szybki obiad. Zapraszam więc na szybki makaron w serowo-brokułowym sosie. My go bardzo lubimy i mam nadzieję, że Wam również zasmakuje:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
Podzielone na różyczki brokuły gotujemy w osolonej i lekko osłodzonej wodzie na al dente. Odcedzamy. Po przestudzeniu dzielimy na połowę. Część partiami wrzucamy do rozdrabniacza do warzyw lub rozgniatamy za pomocą widelca. Resztę będziemy podawać w całości.
W międzyczasie stawiamy wodę na makaron. Gotujemy go wg instrukcji podanych na opakowaniu na al dente.
Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Ser żółty i mozzarellę trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy czosnek i smażymy krótko. Następnie wlewamy słodką śmietankę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy starte oba sery i cały czas mieszając, podgrzewamy aż do ich rozpuszczenia. Sos doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Dodajemy do niego zmiksowany brokuł, mieszamy.
Ugotowany, odcedzony makaron dodajemy do sosu serowo-brokułowego, mieszamy. Wykładamy na talerze. Dekorujemy różyczkami brokuła.