Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i sycące danie na obiad.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, a groszek podgotować przez chwilę w osolonej wodzie. Mięso umyć, pokroić i przysmażyć z posiekaną cebulą, natką i tymiankiem. Dodać pokrojone cienko pieczarki, oprószyć solą i pieprzem i po 10 minutach podlać rosołem i śmietanką. Zagotować, dodać serek topiony a na koniec dodać groszek. Na talerze wyłożyć makaron, polać przygotowanym sosem, ozdobić zielenina i podawać na ciepło.