Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i sycące danie na obiad.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2461
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 698
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2461
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 698
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, a groszek podgotować przez chwilę w osolonej wodzie. Mięso umyć, pokroić i przysmażyć z posiekaną cebulą, natką i tymiankiem. Dodać pokrojone cienko pieczarki, oprószyć solą i pieprzem i po 10 minutach podlać rosołem i śmietanką. Zagotować, dodać serek topiony a na koniec dodać groszek. Na talerze wyłożyć makaron, polać przygotowanym sosem, ozdobić zielenina i podawać na ciepło.