Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem szpinakowym to prosta, ale sprawdzona potrawa. Ten przepis powstał na bazie mrożonki, aby przygotować go jak najszybciej, np. kiedy goście zaskoczą cię swoją wizytą. Cały proces przygotowania tego dania zajmuje dokładnie tyle czasu, ile gotuje się makaron. Prosty sos na bazie szpinaku, śmietanki, czosnku i tartego parmezanu z pewnością zachwyci twoje podniebienie. Charakteru całej potrawie nadaje dodatek chrupiących orzechów.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 302
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2912
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 302
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2912
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
Cebulę posiekaj drobno, tak samo zrób z obranym czosnkiem. Na głębokiej patelni rozgrzej masło. Kiedy się rozpuści, dodaj cebulę i czosnek. Smaż na małej mocy palnika, aby się zeszkliły i były miękkie. Zwiększ moc palnika, dodaj szpinak i poczekaj aż się rozpuści. Mieszaj dosyć często. Posól i popieprz.
Duś całość przez około 10-12 minut. Po tym czasie zalej całość śmietaną. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut i dodaj parmezan. Wymieszaj.