Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem szpinakowym to prosta, ale sprawdzona potrawa. Ten przepis powstał na bazie mrożonki, aby przygotować go jak najszybciej, np. kiedy goście zaskoczą cię swoją wizytą. Cały proces przygotowania tego dania zajmuje dokładnie tyle czasu, ile gotuje się makaron. Prosty sos na bazie szpinaku, śmietanki, czosnku i tartego parmezanu z pewnością zachwyci twoje podniebienie. Charakteru całej potrawie nadaje dodatek chrupiących orzechów.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2463
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2463
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
Cebulę posiekaj drobno, tak samo zrób z obranym czosnkiem. Na głębokiej patelni rozgrzej masło. Kiedy się rozpuści, dodaj cebulę i czosnek. Smaż na małej mocy palnika, aby się zeszkliły i były miękkie. Zwiększ moc palnika, dodaj szpinak i poczekaj aż się rozpuści. Mieszaj dosyć często. Posól i popieprz.
Duś całość przez około 10-12 minut. Po tym czasie zalej całość śmietaną. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut i dodaj parmezan. Wymieszaj.