Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie, idealne w upalny dzień.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku.
Cebulę obrać i pokroić cienko na plastry. Usmażyć na oleju do miękkości. Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na plastry o grubości około 3 mm. Dodać do cebuli i razem dusić po przykryciem przez około 10 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do cukinii i cebuli. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, tymiankiem i oregano. Dusić bez przykrycia przez kolejne 10 minut.
Makaron polany sosem podawać na ciepło.