Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie, idealne w upalny dzień.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7382
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7382
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku.
Cebulę obrać i pokroić cienko na plastry. Usmażyć na oleju do miękkości. Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na plastry o grubości około 3 mm. Dodać do cebuli i razem dusić po przykryciem przez około 10 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do cukinii i cebuli. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, tymiankiem i oregano. Dusić bez przykrycia przez kolejne 10 minut.
Makaron polany sosem podawać na ciepło.