Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z szynka i pieczarkami

Makaron z szynka i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1056

Dodano:

Odsłon: 1295

Szybki i smaczny obiad dla zabieganych:)

Składniki

  • 300g pieczarek
  • lyzka natki pietruszki
  • odrobina lisci lubczyku
  • odrobina tymianku
  • vegeta lub jarzynka (u mnie moja solona mieszanka warywna)
  • odrobina pieprzu
  • 150ml smietany Rama do gotowania 15%
  • lyzka tartego parmezanu
  • lyzka masla
  • 150g szynki lub boczku
  • makaron
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z szynka i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki, podsmazamy na maselku, dodajemy vegety lub innej naszej ulubionej przyprawy, pietruszke, lubczyk, tymianek, pieprz i dusimy w sosie wlasnym az pieczarki beda gotowe. Dodajemy smietane i parmezan, aby calosc delikatnie zagescic.
    Doprowadzamy do zagotowania i sos pieczarkowy mamy gotowy.

  2. Ulubiony makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i goracy przekladamy do szklanej miski. W tym czasie podsmazamy podwedzana szynke lub boczek i wraz z tluszczykiem dodajemy do goracego makaronu, mieszamy i przekladamy na talerze.
    Polewamy sosem pieczarkowym. Calosc mozemy delikatnie oproszyc parmezanem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń