Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa dłuższa niż czas przygotowania potrawy:) Smaczne sprzątanie lodówki.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę, potem szynkę pokrojoną w podłużne paseczki i pieczarki, również pokrojone. Tak podsmażamy pod koniec smażenia dodając łyżkę masła. Smażymy dalej i dodajemy koncentrat (ja rozrabiam koncentrat w połowie szklanki wody z 1 łyżką mąki).
Na maleńkim ogniu gotujemy dalej sos, doprawiamy i na koniec dodajemy topiony serek. Nadaje kremową konsystencję, a jeśli dodamy np.Maasdamer, który ma ostry smak, to dodatkowo wzbogacimy potrawę. Na sam koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i gotowe.