Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to niezawodny pomysł na błyskawiczny obiad. Wystarczy ugotować spaghetti, podsmażyć na patelni pomidorki wraz z czosnkiem. Całość wymieszać z tuńczykiem i oliwkami, gotowe! Do dania możesz użyć zarówno tuńczyka w sosie własnym, jak i w oleju. Jeśli wybierzesz ten drugi, pamiętaj, aby zamiast 5 łyżek oliwy, dodać tylko 2.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Składniki
Pomidorki przekrój na połówki, czosnek drobno posiekaj.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu przez około 3-4 minuty, do momentu, aż pomidorki nie zmiękną.
Makaron po ugotowaniu odcedź i wyłóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Przełóż na talerz. Dodaj tuńczyka i oliwki.
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.