Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to niezawodny pomysł na błyskawiczny obiad. Wystarczy ugotować spaghetti, podsmażyć na patelni pomidorki wraz z czosnkiem. Całość wymieszać z tuńczykiem i oliwkami, gotowe! Do dania możesz użyć zarówno tuńczyka w sosie własnym, jak i w oleju. Jeśli wybierzesz ten drugi, pamiętaj, aby zamiast 5 łyżek oliwy, dodać tylko 2.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17632
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17632
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Składniki
Pomidorki przekrój na połówki, czosnek drobno posiekaj.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu przez około 3-4 minuty, do momentu, aż pomidorki nie zmiękną.
Makaron po ugotowaniu odcedź i wyłóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Przełóż na talerz. Dodaj tuńczyka i oliwki.
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.