Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i szybki obiad - makaron z tuńczykiem i oliwkami w pomidorowym sosie. Danie jest bardzo sycące i zawiera sporo białka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zarumieni dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz sambal oelek. Smażymy jeszcze minutę. Dodajemy passatę pomidorową, ocet, cukier, sól, pieprz i koncentrat. Smażymy kolejne kilka minut. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i ugotowany makaron. Mieszamy dokładnie, smażymy, aż nadmiar wody odparuje. Przed podaniem posypujemy suszoną bazylią.