Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama w latach dzieciństwa. Często do przygotowania tego dania samodzielnie robiły makaron. Obecnie częściej sięgamy po gotowy produkt ze sklepu. Przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam dokładnie tyle czasu, ile gotuje się makaron.
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1046
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 186
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1046
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 186
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Boczek pokrój w drobną kostkę i przełóż na patelnię. Podsmaż na rumiany kolor.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z boczkiem i wytopionym tłuszczem.
Makaron z boczkiem wyłóż na talerze. Przed podaniem posyp rozgniecionym twarogiem i opcjonalnie posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą. Smacznego!