Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama w latach dzieciństwa. Często do przygotowania tego dania samodzielnie robiły makaron. Obecnie częściej sięgamy po gotowy produkt ze sklepu. Przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam dokładnie tyle czasu, ile gotuje się makaron.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5468
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17742
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5468
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17742
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Boczek pokrój w drobną kostkę i przełóż na patelnię. Podsmaż na rumiany kolor.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z boczkiem i wytopionym tłuszczem.
Makaron z boczkiem wyłóż na talerze. Przed podaniem posyp rozgniecionym twarogiem i opcjonalnie posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą. Smacznego!