Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska w moim wydaniu. Tam mi zasmakowało połączenie bakłażana z cukinią, że wkomponowuję je w prawie każdą potrawę. W połączeniu z makaronem również wyszło rewelacyjnie. Lekko pikantny sos warzywny i makaron szpinakowy w kształcie listków zagrały na maksa!
Na dwóch łyżkach oliwy podsmaż pokrojonego w kostkę bakłażana.
Zdejmij z patelni na pergamin.
Na patelnię dolej dwie łyżki oliwy i zeszklij na niej posiekaną cebulę.
Do podsmażonej cebulki dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i posiekane 2 ząbki czosnku.
Smaż 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i smaż, aż zmięknie.
Na samym końcu wrzuć podsmażony wcześniej bakłażan i dokładnie wymieszaj.
W dużym rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzej resztę oliwy i wrzuć na nią zgnieciony czosnek. Podsmażaj, aż zrobi się brązowy i następnie wyjmij go z patelni.
Wrzuć w zamian pokrojone na połówki pomidorki, dodaj suszone zioła i smaż chwilę.
Dodaj podsmażone warzywa i dobrze wymieszaj.
Wrzuć do rondla ugotowany "al dente" makaron, posyp startym parmezanem i dobrze wymieszaj.
Wyłóż na talerze i od razu podawaj.
Przepis dnia
Znakomite sycące danie
Odsłon: 49954
Kuchnia - Włochy południowe.
Odsłon: 5170
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 843
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 90
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 843
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 90
Składniki
Na dwóch łyżkach oliwy podsmaż pokrojonego w kostkę bakłażana. Zdejmij z patelni na pergamin.
Na patelnię dolej dwie łyżki oliwy i zeszklij na niej posiekaną cebulę. Do podsmażonej cebulki dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i posiekane 2 ząbki czosnku. Smaż 3 minuty. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i smaż, aż zmięknie. Na samym końcu wrzuć podsmażony wcześniej bakłażan i dokładnie wymieszaj.
W dużym rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzej resztę oliwy i wrzuć na nią zgnieciony czosnek. Podsmażaj, aż zrobi się brązowy i następnie wyjmij go z patelni. Wrzuć w zamian pokrojone na połówki pomidorki, dodaj suszone zioła i smaż chwilę. Dodaj podsmażone warzywa i dobrze wymieszaj.
Wrzuć do rondla ugotowany "al dente" makaron, posyp startym parmezanem i dobrze wymieszaj. Wyłóż na talerze i od razu podawaj.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, kope...
Odsłon: 9
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 25