Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały przegląd lodówki ;) dałam to co miałam, a wyszło pysznie :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16613
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16613
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg. instrukcji na opakowaniu.
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu podsmażamy kurczaka, aż do zrumienienia. Gdy kurczak będzie gotowy przekładamy go do miseczki.
Na tej samej patelni podsmażamy 1 cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebula się ładnie zrumieni, dorzucamy warzywa: brukselkę, marchew pokrojoną w plastry i fasolkę szparagową. Podlewamy woda lub rosołkiem. Dusimy ok. 10-15 min, tak by warzywa były miękkie.
Dodajemy pomidory w puszce (lub passate pomidorowa, kto co ma). Dalej dokładamy naszego kurczaka, groszek konserwowy i śmietanę. Całość gotujemy ok. 10 min.
Tal przygotowanym sosem polewamy makaron. Możemy całość posypać tartym serem :) Smacznego.