Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały przegląd lodówki ;) dałam to co miałam, a wyszło pysznie :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg. instrukcji na opakowaniu.
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu podsmażamy kurczaka, aż do zrumienienia. Gdy kurczak będzie gotowy przekładamy go do miseczki.
Na tej samej patelni podsmażamy 1 cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebula się ładnie zrumieni, dorzucamy warzywa: brukselkę, marchew pokrojoną w plastry i fasolkę szparagową. Podlewamy woda lub rosołkiem. Dusimy ok. 10-15 min, tak by warzywa były miękkie.
Dodajemy pomidory w puszce (lub passate pomidorowa, kto co ma). Dalej dokładamy naszego kurczaka, groszek konserwowy i śmietanę. Całość gotujemy ok. 10 min.
Tal przygotowanym sosem polewamy makaron. Możemy całość posypać tartym serem :) Smacznego.