Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis sprawdza się też na wyjątkowe okazje...
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13291
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13291
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szpinak opłukać, oderwać twarde łodyżki, liście posiekać na desce. Łososia pokroić w małą kosteczkę.
Makaron odcedzić zachowując 1/3 szklanki wody. Wymieszać ją z serkiem i odstawić.
Do garnka po makaronie włożyć masło. Opcjonalnie dodać i chwilę podsmażyć starty czosnek. Dodać pokrojonego łososia, smażyć przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć aż zmięknie.
Dodać odcedzony makaron i wodę z makaronu z dodatkiem sera, zagotować, odstawić z ognia. Jeśli sos nie jest jeszcze gęsty, można chwilę potrzymać makaron na małym ogniu. Wyłożyć na talerze... Posypać koperkiem...