Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis sprawdza się też na wyjątkowe okazje...
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1825
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1825
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 66
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szpinak opłukać, oderwać twarde łodyżki, liście posiekać na desce. Łososia pokroić w małą kosteczkę.
Makaron odcedzić zachowując 1/3 szklanki wody. Wymieszać ją z serkiem i odstawić.
Do garnka po makaronie włożyć masło. Opcjonalnie dodać i chwilę podsmażyć starty czosnek. Dodać pokrojonego łososia, smażyć przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć aż zmięknie.
Dodać odcedzony makaron i wodę z makaronu z dodatkiem sera, zagotować, odstawić z ognia. Jeśli sos nie jest jeszcze gęsty, można chwilę potrzymać makaron na małym ogniu. Wyłożyć na talerze... Posypać koperkiem...