Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis sprawdza się też na wyjątkowe okazje...
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1368
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25461
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1368
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25461
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szpinak opłukać, oderwać twarde łodyżki, liście posiekać na desce. Łososia pokroić w małą kosteczkę.
Makaron odcedzić zachowując 1/3 szklanki wody. Wymieszać ją z serkiem i odstawić.
Do garnka po makaronie włożyć masło. Opcjonalnie dodać i chwilę podsmażyć starty czosnek. Dodać pokrojonego łososia, smażyć przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć aż zmięknie.
Dodać odcedzony makaron i wodę z makaronu z dodatkiem sera, zagotować, odstawić z ognia. Jeśli sos nie jest jeszcze gęsty, można chwilę potrzymać makaron na małym ogniu. Wyłożyć na talerze... Posypać koperkiem...