Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na letni obiad, gotowy w kilkanaście minut
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 26
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 26
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 56
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 490
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 26
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 26
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 56
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 490
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie, nie za długo, żeby nie stracił koloru. W osobnym garnku ugotować makaron.
Połowę groszku zmiksować z oliwą (lub zmiażdżyć praską do ziemniaków), dodać posiekany koperek, skórkę cytrynową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać chlust wody z gotowania makaronu.
Makaron odcedzić, dodać puree groszkowe i groszek pozostały w całości, wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze. Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe, posypać gotowe danie.