Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na letni obiad, gotowy w kilkanaście minut
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31268
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14362
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31268
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14362
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1376
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie, nie za długo, żeby nie stracił koloru. W osobnym garnku ugotować makaron.
Połowę groszku zmiksować z oliwą (lub zmiażdżyć praską do ziemniaków), dodać posiekany koperek, skórkę cytrynową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać chlust wody z gotowania makaronu.
Makaron odcedzić, dodać puree groszkowe i groszek pozostały w całości, wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze. Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe, posypać gotowe danie.