Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na letni obiad, gotowy w kilkanaście minut
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4658
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4658
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 725
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie, nie za długo, żeby nie stracił koloru. W osobnym garnku ugotować makaron.
Połowę groszku zmiksować z oliwą (lub zmiażdżyć praską do ziemniaków), dodać posiekany koperek, skórkę cytrynową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać chlust wody z gotowania makaronu.
Makaron odcedzić, dodać puree groszkowe i groszek pozostały w całości, wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze. Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe, posypać gotowe danie.