Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-08-2023
Lubicie szybkie obiady, których możecie przygotować większą porcję i mieć ja na 2 lub 3 dni ? Ja bardzo ! Jeśli Wy też to polecam waszej uwadze dzisiejszy przepis na makaron z cukinią i pulpecikami, który bardzo dobrze sprawdzi się jako lunch do pracy czy standardowy domowy obiad. Z podanych proporcji wyszedł mi obiad na dwa dni dla dwóch osób.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4353
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3620
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4353
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3620
Składniki
Do miski przekładamy mięso, dodajemy jajko, cebulkę, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Masę wyrabiamy i formujemy z niej małe pulpeciki. W razie potrzeby dodajemy trochę bułki tartej. Cukinię kroimy w plasterki lub ćwiartki.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pulpeciki. Następnie dodajemy cukinię i chwilkę smażymy. Na patelnię przekładamy makaron i dolewamy około 100ml wody z makaronu. Całość przykrywamy i chwilę dusimy.
Patelnię zestawiamy z ognia, dodajemy jogurt oraz zioła i całość mieszamy.