Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-08-2023
Lubicie szybkie obiady, których możecie przygotować większą porcję i mieć ja na 2 lub 3 dni ? Ja bardzo ! Jeśli Wy też to polecam waszej uwadze dzisiejszy przepis na makaron z cukinią i pulpecikami, który bardzo dobrze sprawdzi się jako lunch do pracy czy standardowy domowy obiad. Z podanych proporcji wyszedł mi obiad na dwa dni dla dwóch osób.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1729
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 36
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1729
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 36
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Do miski przekładamy mięso, dodajemy jajko, cebulkę, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Masę wyrabiamy i formujemy z niej małe pulpeciki. W razie potrzeby dodajemy trochę bułki tartej. Cukinię kroimy w plasterki lub ćwiartki.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pulpeciki. Następnie dodajemy cukinię i chwilkę smażymy. Na patelnię przekładamy makaron i dolewamy około 100ml wody z makaronu. Całość przykrywamy i chwilę dusimy.
Patelnię zestawiamy z ognia, dodajemy jogurt oraz zioła i całość mieszamy.