Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach to ja już mam ochotę tylko na proste dania :)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Składniki
Pierś kurczaka siekamy w drobną kostkę i obsmażamy na patelni. Dorzucamy posiekane suszone pomidory. Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem.
Łączymy składniki z obu patelni z pomocą rozdrobnionego lazura i śmietany. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Makaron wrzucamy do szpinaku, podlewamy odrobiną wody spod makaronu. Mieszamy całość i podajemy oprószone jakimś twardym serem dojrzewającym. Więcej pysznych i prostych przepisów na naszym rodzinnym blogu. Link pod wpisem.