Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach to ja już mam ochotę tylko na proste dania :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2755
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2755
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Pierś kurczaka siekamy w drobną kostkę i obsmażamy na patelni. Dorzucamy posiekane suszone pomidory. Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem.
Łączymy składniki z obu patelni z pomocą rozdrobnionego lazura i śmietany. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Makaron wrzucamy do szpinaku, podlewamy odrobiną wody spod makaronu. Mieszamy całość i podajemy oprószone jakimś twardym serem dojrzewającym. Więcej pysznych i prostych przepisów na naszym rodzinnym blogu. Link pod wpisem.