Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 1660
Dodano: 18.04.2020
Odsłon: 1601
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mrożony szpinak z dodatkiem oleju i 1/4 łyżeczki soli podgrzewać na patelni do rozmrożenia. Jeżeli używacie szpinaku uprzednio rozmrożonego, po prostu go podgrzewajcie z dodatkiem oleju i soli.
Świeże pomidory umyć, drobno pokroić i dodać do szpinaku.
Suszone pomidory również drobno pokroić i również dodać do szpinaku.
Całość dusić na patelni aż odparuje woda.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Ser typu feta pokroić w niedużą kostkę.
Czosnek, czosnek niedźwiedzi oraz ser typu feta dodać do szpinaku, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia sera.
Szpinak wymieszać z makaronem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 10 minut.
Opcjonalnie z plastrów sera żółtego można wyciąć przy pomocy foremek do ciastek kwiatki, ułożyć je na wierzchu zapiekanki i wstawić na chwilę do wciąż gorącego piekarnika, aby ser się rozpuścił.
Po wyjęciu z piekarnika na środki kwiatków nałożyć po trochę pesto, dookoła nich ułożyć listki i łąka gotowa :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Dolcevita-in-my-kitchen 22 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pysznosci, bardzo smacznie wyglada :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Jak ładnie wygląda! Taki makaronik to ja mogę i codziennie :)))) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz