Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany ze szpinakiem z dodatkiem czosnku, świeżych i suszonych pomidorów oraz sera typu feta. Ten smak Was zachwyci!
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mrożony szpinak z dodatkiem oleju i 1/4 łyżeczki soli podgrzewać na patelni do rozmrożenia. Jeżeli używacie szpinaku uprzednio rozmrożonego, po prostu go podgrzewajcie z dodatkiem oleju i soli.
Świeże pomidory umyć, drobno pokroić i dodać do szpinaku.
Suszone pomidory również drobno pokroić i również dodać do szpinaku.
Całość dusić na patelni aż odparuje woda.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Ser typu feta pokroić w niedużą kostkę.
Czosnek, czosnek niedźwiedzi oraz ser typu feta dodać do szpinaku, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia sera.
Szpinak wymieszać z makaronem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 10 minut.
Opcjonalnie z plastrów sera żółtego można wyciąć przy pomocy foremek do ciastek kwiatki, ułożyć je na wierzchu zapiekanki i wstawić na chwilę do wciąż gorącego piekarnika, aby ser się rozpuścił.
Po wyjęciu z piekarnika na środki kwiatków nałożyć po trochę pesto, dookoła nich ułożyć listki i łąka gotowa :)
Pyszny, wyrazisty i jednocześnie bardzo prosty przepis na makaron z krewetkam...
Odsłon: 18594
Pomysł na szybki i prosty obiad
Odsłon: 839
Makaron ze szpinakiem to kolejna już propozycja na moim blogu na szybkie dani...
Odsłon: 6722
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 344
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 344
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mrożony szpinak z dodatkiem oleju i 1/4 łyżeczki soli podgrzewać na patelni do rozmrożenia. Jeżeli używacie szpinaku uprzednio rozmrożonego, po prostu go podgrzewajcie z dodatkiem oleju i soli.
Świeże pomidory umyć, drobno pokroić i dodać do szpinaku.
Suszone pomidory również drobno pokroić i również dodać do szpinaku.
Całość dusić na patelni aż odparuje woda.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Ser typu feta pokroić w niedużą kostkę.
Czosnek, czosnek niedźwiedzi oraz ser typu feta dodać do szpinaku, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia sera.
Szpinak wymieszać z makaronem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 10 minut.
Opcjonalnie z plastrów sera żółtego można wyciąć przy pomocy foremek do ciastek kwiatki, ułożyć je na wierzchu zapiekanki i wstawić na chwilę do wciąż gorącego piekarnika, aby ser się rozpuścił.
Po wyjęciu z piekarnika na środki kwiatków nałożyć po trochę pesto, dookoła nich ułożyć listki i łąka gotowa :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 25
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 14