Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany ze szpinakiem z dodatkiem czosnku, świeżych i suszonych pomidorów oraz sera typu feta. Ten smak Was zachwyci!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mrożony szpinak z dodatkiem oleju i 1/4 łyżeczki soli podgrzewać na patelni do rozmrożenia. Jeżeli używacie szpinaku uprzednio rozmrożonego, po prostu go podgrzewajcie z dodatkiem oleju i soli.
Świeże pomidory umyć, drobno pokroić i dodać do szpinaku.
Suszone pomidory również drobno pokroić i również dodać do szpinaku.
Całość dusić na patelni aż odparuje woda.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Ser typu feta pokroić w niedużą kostkę.
Czosnek, czosnek niedźwiedzi oraz ser typu feta dodać do szpinaku, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia sera.
Szpinak wymieszać z makaronem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 10 minut.
Opcjonalnie z plastrów sera żółtego można wyciąć przy pomocy foremek do ciastek kwiatki, ułożyć je na wierzchu zapiekanki i wstawić na chwilę do wciąż gorącego piekarnika, aby ser się rozpuścił.
Po wyjęciu z piekarnika na środki kwiatków nałożyć po trochę pesto, dookoła nich ułożyć listki i łąka gotowa :)