Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to szybki i prosty sposób na obiad lub kolację a podany ze szpinakiem i serkiem topionym zawsze się sprawdza. Taki makaron najczęściej przygotowuję ze świeżych lub mrożonych listków szpinaku, (nie polecam siekanego), do tego jakiś kremowy serek topiony, obowiązkowo czosnek, gałka muszkatołowa, sól i czarny pieprz. Dobrze przyprawiony szpinak jest pysznym i zdrowym dodatkiem do wielu dań.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414637
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414637
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy do garnka z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i całość doprawiamy czarnym pieprzem oraz odrobiną soli, wszystko razem łączymy. Do podduszonego szpinaku dodajemy serki topione i całość mieszamy do momentu aż serki się rozpuszczą.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowany makaron podajemy z gorącym szpinakiem.