Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, zdrowy obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 850
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 850
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie szklimy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mrożony szpinak.
Gdy szpinak rozmrozi się na patelni dodajemy sprasowany ząbek czosnku. Zawartość patelni dusimy przez około 5 minut.
Ser camembert rozrywamy na kawałki i rozpuszczamy go w gorącym szpinaku. Gotowy sos doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i opcjonalnie odrobiną słodzika.
Porcję ugotowanego makaronu podajemy z szpinakiem z patelni i zielonymi oliwkami. Całość posypujemy prażoną cebulką. Smacznego.