Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, zdrowy obiad.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie szklimy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mrożony szpinak.
Gdy szpinak rozmrozi się na patelni dodajemy sprasowany ząbek czosnku. Zawartość patelni dusimy przez około 5 minut.
Ser camembert rozrywamy na kawałki i rozpuszczamy go w gorącym szpinaku. Gotowy sos doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i opcjonalnie odrobiną słodzika.
Porcję ugotowanego makaronu podajemy z szpinakiem z patelni i zielonymi oliwkami. Całość posypujemy prażoną cebulką. Smacznego.