Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkoda, że fotografia jeszcze nie oddaje zapachu ... aromat tego sosu serowo-szpinakowego doprowadza do ślinotoku.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Makaron ugotować al'dente. Na odrobinie oliwy poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekane 3 ząbki czosnku. Kiedy cebula będzie szklista dodać rozmrożony i odsączony szpinaki dusić ok. 5 minut. Następnie dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, doprawić solą (OSTROŻNIE, sery są słone), pieprzem i gałką ( ja daję sporo gałki) oraz chili wg. uznania. Po kilku minutach dodać ser pleśniowy i dusić aż do jego rozpuszczenia. Dodać skórkę i sok z cytryny, jeśli sos jest zbyt gęsty dodać troszkę wody z gotującego się makaronu. Na koniec dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Do gotowego sosu wrzucić ugotowany gorący makaron, starty żółty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut. Super szybki i syty bezmięsny obiad!