Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkoda, że fotografia jeszcze nie oddaje zapachu ... aromat tego sosu serowo-szpinakowego doprowadza do ślinotoku.
Makaron ugotować al'dente. Na odrobinie oliwy poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekane 3 ząbki czosnku. Kiedy cebula będzie szklista dodać rozmrożony i odsączony szpinaki dusić ok. 5 minut. Następnie dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, doprawić solą (OSTROŻNIE, sery są słone), pieprzem i gałką ( ja daję sporo gałki) oraz chili wg. uznania. Po kilku minutach dodać ser pleśniowy i dusić aż do jego rozpuszczenia. Dodać skórkę i sok z cytryny, jeśli sos jest zbyt gęsty dodać troszkę wody z gotującego się makaronu. Na koniec dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku.
Do gotowego sosu wrzucić ugotowany gorący makaron, starty żółty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut.
Super szybki i syty bezmięsny obiad!
Danie które przypomina mi dzieciństwo, łatwe, szybkie i pyszne.
Odsłon: 14128
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 2376
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1084
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3800
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1084
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3800
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Składniki
Makaron ugotować al'dente. Na odrobinie oliwy poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekane 3 ząbki czosnku. Kiedy cebula będzie szklista dodać rozmrożony i odsączony szpinaki dusić ok. 5 minut. Następnie dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, doprawić solą (OSTROŻNIE, sery są słone), pieprzem i gałką ( ja daję sporo gałki) oraz chili wg. uznania. Po kilku minutach dodać ser pleśniowy i dusić aż do jego rozpuszczenia. Dodać skórkę i sok z cytryny, jeśli sos jest zbyt gęsty dodać troszkę wody z gotującego się makaronu. Na koniec dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Do gotowego sosu wrzucić ugotowany gorący makaron, starty żółty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut. Super szybki i syty bezmięsny obiad!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Zapiekanka z cukinią
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1084
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93