Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 545

Sycące danie

Składniki

  • Szpinak mrożony liście 450g
  • Ser feta 150g
  • Śmietanka 30% 200g
  • Kilka ząbków czosnku
  • Masło 100g
  • Dowolny makaron 400g
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron ze szpinakiem i serem feta

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę chwilę smażyć. Dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak i dusić do miękkości. Wlać śmietankę, gotować jeszcze pięć minut. Doprawić solą i pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę, dodać do sosu i delikatnie wymieszać.

  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ja wybrałam makaron szpinakowy. Wyłożyć na talerze i polać sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń