Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami oraz serkiem mascarpone. To idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie po pracy. W kilka chwil możecie stworzyć smaczne, aromatyczne i sycące danie.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 61
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 211
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 61
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 211
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, a na patelni rozgrzewamy olej (ze słoiczka z pomidorami), dodajemy szpinak baby i smażymy do momentu, aż zwiędnie.
Do szpinaku dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na koniec dodajemy odrobinę bulionu (użyłam drobiowego) oraz serek mascarpone. Całość mieszamy, a gdy sos się zagotuje, doprawiamy go solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron odcedzamy z wody i przekładamy na patelnię z sosem, dokładnie mieszamy, a następnie wykładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy danie tartym parmezanem.
Makaron świetnie komponuje się także z dodatkiem sera Bursztyn, który możecie użyć zamiast parmezanu.