Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste danie. Spróbujcie, bo warto :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
Składniki
Pierś pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Odstawić na pół godziny. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente. Piersi podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do miski. Na patelnie na której smażyły się piersi, dolać trochę oleju. Wrzucić pokrojony w półplasterki por i pokrojonego pomidora. Papryki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie. Następnie dodać kukurydzę i pietruszkę. przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć około 10 minut. Dodać wcześniej podsmażona pierś. Serek pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię. Wlać gorącą wodę i mieszać do powstania sosu.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać.