Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolorowa rafa fa fa ️ czyli wegetariański makaron muszelki, nieco ziaren Quinoa (Komosa ryżowa) , czerwonej młodej cebulki , pomidorków , duszonych młodych kolb kukurydzy z sosem gyoza ( Sojowy sos, olej chilli, płatki chilli, czosnek) i białego twarogu ️ jaki zapach boski a smaaaaaaaaaaaaak bajeczny dziś i jakoś tak przyjemnie się wieczorem zrobiło ...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Do gotującej się wody wrzucami makaron i quinoa - gotujemy przez maksymalnie 10 do 12 minut. W międzyczasie na rozgrzanym oleju blanszujemy młodą kukurydzę i cebukę , zalewając po kilku minutach sosem Gyoza. Ugotowany makaron i ziarna quinoa odcedzamy na drobnym cedzaku (sito) , wykładamy na talerz i polewamy blanszowanymi z soem gyoza warzywami . Dodajemy pokruszony biały twaróg i pomidorki koktailowe . I podajemy na ciepło .