Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką "
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2978
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 214
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2978
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 214
Składniki
Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na połówki.
W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.Wkładamy do nagrzanego oleju.Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.Wyciągamy.Odstawiamy do osuszenia.
Jabłka obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem. ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ). Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe. Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki. Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!