Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką "
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na połówki.
W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.Wkładamy do nagrzanego oleju.Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.Wyciągamy.Odstawiamy do osuszenia.
Jabłka obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem. ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ). Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe. Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki. Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!