Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką "
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414173
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414173
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Składniki
Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na połówki.
W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.Wkładamy do nagrzanego oleju.Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.Wyciągamy.Odstawiamy do osuszenia.
Jabłka obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem. ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ). Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe. Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki. Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!