Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne kuleczki w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem ogórka.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25864
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3014
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25864
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3014
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
1. Mięso wykładamy do miski.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, cześć dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajko i dodajemy czosnek.
4. Wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i robimy małe kotleciki. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Boczek kroimy drobno, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju
8. Dodajmy drugą część pokrojonej cebuli.
9. Pieczarki kroimy i również dodajemy do boczku
10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Na koniec dodajemy pokrojone w słupki ogórki
12. W garnku gotujemy 1 ½ szk. wody i przekładamy pieczarki z ogórkiem oraz boczkiem, dokładamy suszone grzyby , ketchup oraz liść laurowy, gotujemy
13. Mąkę rozrabiamy w małej ilość zimnej wody i hartujemy sos
14. Na koniec wkładamy kuleczki mięsne, chwilę gotujemy.
15. Danie gotowe. 16. Smacznego.