Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś mój świąteczny , zdrowy i smakowity miś :) Marchew duszona na maśle z czosnkiem, szzyptą przyprawy Curry Madras i Maślakami suszonymi podane ze sznyclem baranim :) ps. Grzyby maślaki przez wielu grzybiarzy mało doceniane (w przeciwieństwie do borowików), tymczasem to właśnie maślaki zawierają najbardziej przyswajane 5-hydroksy-L- tryptofanu wraz z innymi składnikami które stanowią istotny czynnik diety leczniczej w Fibromyalgi i innych zchorzeń neurologicznych :) Aranżącja mojego dzisiejszego talerza nawiązuje do Światowego Dnia Pluszowego Misia, ustanowionego w 2002 roku w 100. rocznicę powstania zabawki pluszowego misia, nazwanego na cześć 26. prezydenta Stanów Zjednoczonych Theodora (Teddy’ego) Roosevelta (ang. Teddy Bear) :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5917
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5917
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek obrany i pokrojony lekko , dodajemy sznycel i podsmażamy . Następnie dodajemy marchew, lekko zasmażamy razem , dodajemy przyprawę Curry Madras i suszone grzyby maślaki. To wszystko razem dusimy pod przykryciem przez minimum 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Podajemy na ciepło :)