Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś mój świąteczny , zdrowy i smakowity miś :) Marchew duszona na maśle z czosnkiem, szzyptą przyprawy Curry Madras i Maślakami suszonymi podane ze sznyclem baranim :) ps. Grzyby maślaki przez wielu grzybiarzy mało doceniane (w przeciwieństwie do borowików), tymczasem to właśnie maślaki zawierają najbardziej przyswajane 5-hydroksy-L- tryptofanu wraz z innymi składnikami które stanowią istotny czynnik diety leczniczej w Fibromyalgi i innych zchorzeń neurologicznych :) Aranżącja mojego dzisiejszego talerza nawiązuje do Światowego Dnia Pluszowego Misia, ustanowionego w 2002 roku w 100. rocznicę powstania zabawki pluszowego misia, nazwanego na cześć 26. prezydenta Stanów Zjednoczonych Theodora (Teddy’ego) Roosevelta (ang. Teddy Bear) :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 841
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek obrany i pokrojony lekko , dodajemy sznycel i podsmażamy . Następnie dodajemy marchew, lekko zasmażamy razem , dodajemy przyprawę Curry Madras i suszone grzyby maślaki. To wszystko razem dusimy pod przykryciem przez minimum 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Podajemy na ciepło :)