Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś mój świąteczny , zdrowy i smakowity miś :) Marchew duszona na maśle z czosnkiem, szzyptą przyprawy Curry Madras i Maślakami suszonymi podane ze sznyclem baranim :) ps. Grzyby maślaki przez wielu grzybiarzy mało doceniane (w przeciwieństwie do borowików), tymczasem to właśnie maślaki zawierają najbardziej przyswajane 5-hydroksy-L- tryptofanu wraz z innymi składnikami które stanowią istotny czynnik diety leczniczej w Fibromyalgi i innych zchorzeń neurologicznych :) Aranżącja mojego dzisiejszego talerza nawiązuje do Światowego Dnia Pluszowego Misia, ustanowionego w 2002 roku w 100. rocznicę powstania zabawki pluszowego misia, nazwanego na cześć 26. prezydenta Stanów Zjednoczonych Theodora (Teddy’ego) Roosevelta (ang. Teddy Bear) :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek obrany i pokrojony lekko , dodajemy sznycel i podsmażamy . Następnie dodajemy marchew, lekko zasmażamy razem , dodajemy przyprawę Curry Madras i suszone grzyby maślaki. To wszystko razem dusimy pod przykryciem przez minimum 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Podajemy na ciepło :)