Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, aromatyczna odmiana "amerykańskich" placków :-). idealne jako śniadanie, obiad lub podwieczorek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W kolejnej misce roztrzepać widelcem jajka, dodać mleko i olej, wymieszać. Dodać do mąki. Dodać marchewkę startą na drobnych oczkach. Wymieszać do połączenia składników. Smażyć na suchej patelni lub z odrobiną oleju, na małym ogniu z każdej strony po kilka minut.
podawać z syropem klonowym, miodem lub tak jak u mnie z jogurtem naturalnym i odrobiną cynamonu. Smacznego :-).