Do góry

Dania główne Przepis na:

Marchewkowe pancakes

Marchewkowe pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10220

Dodano:

Odsłon: 1613

smaczna, aromatyczna odmiana "amerykańskich" placków :-). idealne jako śniadanie, obiad lub podwieczorek

Składniki

  • maka pszenna (przesiana) 2 szkl.
  • mleko 1,5 szkl.
  • jajko 2
  • proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
  • olej roślinny 60 ml
  • sól szczypta
  • marchew 1 duża lub 2 małe
3-4 os. 15 min trudne tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W kolejnej misce roztrzepać widelcem jajka, dodać mleko i olej, wymieszać. Dodać do mąki. Dodać marchewkę startą na drobnych oczkach. Wymieszać do połączenia składników.

    Smażyć na suchej patelni lub z odrobiną oleju, na małym ogniu z każdej strony po kilka minut.

  2. podawać z syropem klonowym, miodem lub tak jak u mnie z jogurtem naturalnym i odrobiną cynamonu.

    Smacznego :-).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 24 lutego 2015 Świetna propozycja - koniecznie muszę wypróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń