Rewelacyjna marynata do piersi indyka. Lekko pikantna, przełamana nutą słodyczy. Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie dzień wcześniej, aby na drugi dzień można było je upiec w piekarniku, usmażyć na patelni grillowej lub wrzucić na ruszt. Lżejsza alternatywa dla karkówki.
Marynata do piersi z indyka
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- łyżka sosu sojowego
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- 1/3 łyżeczki rozmarynu
- pół łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- łyżka sosu sojowego
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- 1/3 łyżeczki rozmarynu
- pół łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4849

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 411
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4849

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 411



Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- łyżka sosu sojowego
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- 1/3 łyżeczki rozmarynu
- pół łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.
Super :)
Bardzo fajna , smakowita marynata.;)