Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do piersi indyka. Lekko pikantna, przełamana nutą słodyczy. Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie dzień wcześniej, aby na drugi dzień można było je upiec w piekarniku, usmażyć na patelni grillowej lub wrzucić na ruszt. Lżejsza alternatywa dla karkówki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5778
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1231
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12430
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5778
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1231
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12430
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.