Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do piersi indyka. Lekko pikantna, przełamana nutą słodyczy. Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie dzień wcześniej, aby na drugi dzień można było je upiec w piekarniku, usmażyć na patelni grillowej lub wrzucić na ruszt. Lżejsza alternatywa dla karkówki.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.