Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do piersi indyka. Lekko pikantna, przełamana nutą słodyczy. Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie dzień wcześniej, aby na drugi dzień można było je upiec w piekarniku, usmażyć na patelni grillowej lub wrzucić na ruszt. Lżejsza alternatywa dla karkówki.
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3193
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 622
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3193
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 622
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.