Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej marynacie. Mięciutka i soczysta. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Uwielbiam tak przyrządzone piersi. Doskonale nadają się do sałatki, ale też solo z jakimś warzywem: surowym bądź grillowanym, sosem, dipem. Ogólnie pyszne danie grillowe. Piersi wybierajmy niezbyt duże, bo szybciej się upieką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2062
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3227
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1280
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2035
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2062
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3227
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1280
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2035
Składniki
Z podanych wyżej składników przyrządzamy marynatę i nacieramy nią piersi z kurczaka.
Piersi w marynacie pozostawiamy na kilka godzin lub na całą noc w lodówce
Pieczemy na grillu ok 10 - 15 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od żaru i mocy grilla. Uważajmy, aby piersi nie przypalić