Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej marynacie. Mięciutka i soczysta. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Uwielbiam tak przyrządzone piersi. Doskonale nadają się do sałatki, ale też solo z jakimś warzywem: surowym bądź grillowanym, sosem, dipem. Ogólnie pyszne danie grillowe. Piersi wybierajmy niezbyt duże, bo szybciej się upieką.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Z podanych wyżej składników przyrządzamy marynatę i nacieramy nią piersi z kurczaka.
Piersi w marynacie pozostawiamy na kilka godzin lub na całą noc w lodówce
Pieczemy na grillu ok 10 - 15 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od żaru i mocy grilla. Uważajmy, aby piersi nie przypalić