Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Soczyste filety z kurczaka w trochę innej odsłonie."
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Składniki
Najpierw wykonujemy marynatę, wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Między czasie rozcinamy i rozbijamy fileta na kotlety. Po upływie 15 minut nasze kotlety marynujemy, dokładnie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na jakieś 60 minut. Teraz możemy przygotować ciasto. Do wyższego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wodę, jajko sól i mieszamy, możemy pomóc sobie mikserem. Po upływie godziny filety moczymy w cieście, dokładnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym, ale małym ogniu. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.