Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Soczyste filety z kurczaka w trochę innej odsłonie."
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Najpierw wykonujemy marynatę, wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Między czasie rozcinamy i rozbijamy fileta na kotlety. Po upływie 15 minut nasze kotlety marynujemy, dokładnie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na jakieś 60 minut. Teraz możemy przygotować ciasto. Do wyższego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wodę, jajko sól i mieszamy, możemy pomóc sobie mikserem. Po upływie godziny filety moczymy w cieście, dokładnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym, ale małym ogniu. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.