Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Soczyste filety z kurczaka w trochę innej odsłonie."
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Najpierw wykonujemy marynatę, wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Między czasie rozcinamy i rozbijamy fileta na kotlety. Po upływie 15 minut nasze kotlety marynujemy, dokładnie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na jakieś 60 minut. Teraz możemy przygotować ciasto. Do wyższego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wodę, jajko sól i mieszamy, możemy pomóc sobie mikserem. Po upływie godziny filety moczymy w cieście, dokładnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym, ale małym ogniu. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.