Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Soczyste filety z kurczaka w trochę innej odsłonie."
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 815
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 815
Składniki
Najpierw wykonujemy marynatę, wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Między czasie rozcinamy i rozbijamy fileta na kotlety. Po upływie 15 minut nasze kotlety marynujemy, dokładnie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na jakieś 60 minut. Teraz możemy przygotować ciasto. Do wyższego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wodę, jajko sól i mieszamy, możemy pomóc sobie mikserem. Po upływie godziny filety moczymy w cieście, dokładnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym, ale małym ogniu. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor. Najlepiej smakują z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.