Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane piersi z kurczaka z avokado

Marynowane piersi z kurczaka z avokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51867

Dodano:

Odsłon: 1461

O :) Lekkie białe mięso kurczaka świetnie komponuje się z panierowanymi na złoto krążkami avokado.

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 avokado
  • cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • łyżka ostrej papryki
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marynowane piersi z kurczaka z avokado

Przygotowanie

  1. Wymieszałem w salaterce sok z cytryny ze słodką i ostrą papryką , solą i pieprzem. Dodałem zmiażdżone ząbki czosnku . Włożyłem piersi kurczaka , starannie obtoczyłem w marynacie , pozostawiłem w lodówce na ok. 2 godziny.
    Podgrzałem olej na patelni , położyłem odsączone z marynaty piersi. Smażyłem z każdej strony po około 10 minut. Dodałem pozostałą marynatę i trzymałem razem z kurczakiem na małym ogniu.
    Obrałem avocado i pokroiłem na plastry o grubości około pół centymetra . Rozgrzałem pozostały na patelni olej. Krążki avocado obtoczyłem w tartej bułce i smażyłem na gorącym oleju po 2 minuty z każdej strony.
    Usmażone piersi kurczaka pokroiłem w cienkie plastry , położyłem na talerzu , obok umieściłem krążki usmażonego avocado.


    Podałem z sałatka z cykorii z pomarańczami i orzechami pekan z sosem winegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń