Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51867
Dodano: 29.03.2014
Odsłon: 1461
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wymieszałem w salaterce sok z cytryny ze słodką i ostrą papryką , solą i pieprzem. Dodałem zmiażdżone ząbki czosnku . Włożyłem piersi kurczaka , starannie obtoczyłem w marynacie , pozostawiłem w lodówce na ok. 2 godziny.
Podgrzałem olej na patelni , położyłem odsączone z marynaty piersi. Smażyłem z każdej strony po około 10 minut. Dodałem pozostałą marynatę i trzymałem razem z kurczakiem na małym ogniu.
Obrałem avocado i pokroiłem na plastry o grubości około pół centymetra . Rozgrzałem pozostały na patelni olej. Krążki avocado obtoczyłem w tartej bułce i smażyłem na gorącym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Usmażone piersi kurczaka pokroiłem w cienkie plastry , położyłem na talerzu , obok umieściłem krążki usmażonego avocado.
Podałem z sałatka z cykorii z pomarańczami i orzechami pekan z sosem winegret.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

BEATA1978 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne połączenie smakowe.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
swietne,ciekawi mnie smak panierowanego awokado:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiech_K 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Takich jeszcze nie jadłem. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz