Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Lekkie białe mięso kurczaka świetnie komponuje się z panierowanymi na złoto krążkami avokado.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 48
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 48
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Wymieszałem w salaterce sok z cytryny ze słodką i ostrą papryką , solą i pieprzem. Dodałem zmiażdżone ząbki czosnku . Włożyłem piersi kurczaka , starannie obtoczyłem w marynacie , pozostawiłem w lodówce na ok. 2 godziny. Podgrzałem olej na patelni , położyłem odsączone z marynaty piersi. Smażyłem z każdej strony po około 10 minut. Dodałem pozostałą marynatę i trzymałem razem z kurczakiem na małym ogniu. Obrałem avocado i pokroiłem na plastry o grubości około pół centymetra . Rozgrzałem pozostały na patelni olej. Krążki avocado obtoczyłem w tartej bułce i smażyłem na gorącym oleju po 2 minuty z każdej strony. Usmażone piersi kurczaka pokroiłem w cienkie plastry , położyłem na talerzu , obok umieściłem krążki usmażonego avocado. Podałem z sałatka z cykorii z pomarańczami i orzechami pekan z sosem winegret.